3.11.11

Vorige week woensdag dus Onbederf’lijk Vers in Nijmegen. Fijne avond gehad in Café De Opera, waar ik optrad met Saskia de Jong en Gerrit Vennema. Er was niet zo veel publiek, maar het publiek dát er was, was heel aandachtig. Twee jaar geleden was er duidelijk meer subsidie beschikbaar, want toen kregen alle talenten ook een hotelovernachting in Nijmegen aangeboden. Helaas moesten we nu het festival bijtijds verlaten om de laatste trein te kunnen halen.

Op Ugenda, de ‘uitgaansagenda voor Arnhem en Nijmegen’, staat een verslag over het festival. Ook onze locatie werd bezocht. Over mij staat er:

Als tweede spreker is Nicole Teunissen aan de beurt. Zij schrijft niet alleen poëzie, maar ook proza en ‘nog iets wat daar tussenin zit’. Na een aantal gedichten leest zij zo’n tekst voor, een handleiding voor het om zeep helpen van een goede relatie. Ze weet de harten van het publiek tenslotte te stelen door af te sluiten met een gedicht over blozende sprekers.
[...]
Voor wie de behoefte heeft een avondje rustig in zijn comfortabele luie stoel diepgaande gedichten te analyseren en daarnaast de nodige pijn in zijn brein niet schuwt, is het werk van met name De Jong en Vennema uitermate geschikt. Maar voor een avondje poëzie in de pub is het werk van beiden toch een tikkeltje ontoegankelijk en weet alleen Teunissen het nog enigszins luchtig te houden.

Nu klinkt het net alsof Saskia en Gerrit onbegrijpelijk stonden te wauwelen, terwijl ik allerlei uiterst toegankelijke gedichtjes oplas. Dat viel, naar mijn mening, allemaal reuze mee!

Het complete verslag van Ugenda is hier te lezen.

Afgelopen woensdag deed ik voor de tweede keer mee aan de U-slam. Andere deelnemers waren: Maarten Beemster, Philip Meersman, Amber Helena Reisig, Tifene Huchet, Jolies Heij, Marloes Robijn en Gideon Borman. Maarten en Marloes bleken ook meegedaan te hebben aan Onbederf'lijk Vers, dat was wel grappig. Helaas bleef het dit keer voor mij bij een ronde. Het publiek stemde Maarten en Tifene door, en de jury koos voor Philip en Amber Helena. Wel jammer natuurlijk, ik had graag meer willen laten horen. Het past niet bij mij en mijn poëzie om schreeuwend door de zaal te benen of demonstratief een sigaret rokend op het podium te staan, dus ik ga dat ook zeker niet doen, maar de jury leek gisteravond geneigd te kiezen voor de wat expressievere mensen. Dat mag natuurlijk, maar het was wel in mijn nadeel dat het wat meer over 'vorm' dan over 'inhoud' leek te gaan gisteravond. Gelukkig wel mooie reacties gehad vanuit het publiek, van mensen die ook graag meer hadden willen horen. Een andere keer misschien!
Na de tweede ronde koos het publiek voor Tifene (al had ze maar een paar stemmen meer dan Maarten) en de jury voor Philip. De finalebattle was weer leuk om naar te kijken. De jury gaf Philip iets hogere cijfers dan Tifene, maar het publiek sprak en hielp Tifene met een overgrote meerderheid van stemmen aan de overwinning.

Geen opmerkingen: