12.7.13

Veelgestelde vragen over verjaardagen


Waar moet ik zitten?
Jij bent zo iemand voor wie mensen een stoel gaan halen. Niet dat je kreupel bent of zo, maar er is gewoon eigenlijk altijd wel iemand die plotseling met een stoel aan komt zetten, die naast de zijne of hare plant en er een uitnodigend klopje op geeft. En dan ga je daar toch maar weer zitten.

Wat moet ik zeggen?
Niet veel. Dat is juist het voordeel van mensen die een stoel voor je gaan halen: meestal hebben ze reeds duidelijk voor ogen wat ze daarna met je willen. Bijvoorbeeld je vragen welke smurf je het liefst zou willen zijn. Potige smurf natuurlijk. Niet omdat hij sterk is, maar omdat hij een tatoeage van een hartje op zijn arm heeft. Je vraagt: ‘En jij?’ en zie daar, een gesprek. Waarschuwing: er is een geval bekend waarin de vragensteller Gargamel wilde zijn.
‘Dat is niet eens een smurf.’
‘Baas boven baas.’
Je zou eventueel ook iets kunnen vertellen over je jeugd, toen je van die dikke, zoete plakken kauwgom had waar een smurfenplakplaatje omheen gevouwen zat. De kauwgom was niet eens lekker, maar dan liep je wel mooi rond met een blauwe vlek op je hand die met een beetje fantasie voor een smurf door kon gaan. En Gargamel zal er niet tussen hebben gezeten.

Wanneer kan ik weg?
Als Gargamel naar huis is. Of iemand anders. En dan minstens tien minuten later. Eigenlijk moet je natuurlijk pas gaan als minstens twee personen vertrokken zijn, anders valt het zo op dat je hebt zitten wachten op de eerste die vertrok. Maar dat kan lang duren, zeker als iedereen het doet. Gelukkig zijn de eersten soms een stel.

Hoe was het?
Een antwoord dat je beter niet kunt geven schijnt te zijn: ‘Wel leuk, maar het zou nog leuker zijn geweest als ze me niet hadden uitgenodigd.’

Waarom heeft een gebaksvorkje drie tanden en een gewone vork vier?
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………


2 opmerkingen:

Lydia zei

Ik heb ook gebaksvorkjes met vier tanden.

Nicole zei

Echt? Dat maakt het mysterie alleen maar groter!